Zasadi drvo, ne budi panj

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća, kojom se planira kolektivna sadnja drveća od 25. do 27. listopada ove godine, pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Cilj građanske inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

Kroz ovu inicijativu želimo posaditi što više stabala na području našeg Grada i ujedno osnažiti građane da se uključe i postanu stvaratelji budućnosti kakvu žele.

Grad Metković, kao koordinator na lokalnoj razini, donirao je sadnice stabala školama i vrtićima na području Grada Metkovića te osigurao sadnice za sadnju na dječjim igralištima i drugim javim površinama.

Sadnja stabala planira se u petak 25. listopada 2019. godine u 9,00 sati na sljedećim lokacijama:

  • ispred Ustanove za kulturu i sport Metković
  • dječje igralište na Trgu bana Jelačića
  • dječje igralište pored Udruge „Prijatelj“
  • dječje igralište pokraj OŠ Don Mihovila Pavlinovića
  • na ulazu u Sportsku ulicu

Ovim putem Vas pozivamo da nam se na navedenim adresama pridružite u kolektivnoj sadnji drveća.

Grad Metković