Započelo osposobljavanje žena za zanimanje dadilja u Udruzi DOBRA

Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  Od obrazovanja do zapošljavanja, započela je s osposobljavanjem žena za zanimanje dadilja.

Ciljevi projekta koji se namjeravaju ostvariti provedbom predloženog programa su: smanjenje socijalne isključenosti drugih socijalno osjetljivih skupina kao što su žene starije od 40 godina i/ili nezaposlene žene sa područja doline Neretve, te ruralnih područja Dubrovačko neretvanske županije i Splitsko dalmatinske županije, povećanje međusektorske suradnje između organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave, ustanova socijalne skrbi i odgojno obrazovnih ustanova, poboljšanje kvalitete života socijalno osjetljivih skupina kroz njihovo aktivno sudjelovanje na programskim aktivnostima, stjecanjem novih znanja i vještina, te mogućeg budućeg zapošljavanja.

Osposobljavanje za dadilje se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Praktični dio se obavlja u Dječjem vrtiću Metković i Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj. Nakon završetka cjelokupnog školovanja korisnice će steći zanimanje dadilja.

Partneri na programu su Grad Metković, Centar za socijalnu skrb Metković i Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba.

Ovaj program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Udruga DOBRA

preuzeto s metkovic-news.com