Zaklada “Hrvatska za djecu” odobrila projekt Udruzi PRIJATELJ

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo kako smo dobili pozitivan odgovor po pitanju prihvaćanja predloženog programa kojim se naša Udruga aplicirala na natječaj Zaklade „Hrvatska za djecu“ objavljenog na stranicama Zaklade 15.ožujka 2018.godine. Zahvaljujući razumijevanju povjerenstva Zaklade, cilj nam je kroz predloženi program omogućiti djeci iz okolnih mjesta poluotoka Pelješca nesmetano pružanje Neurofeedback terapije koja je itekako potrebna u tim područjima. Ovim programom izravno dovodimo terapiju djeci koja su do danog trenutka morala više puta tjedno putovati u udaljena mjesta kako bi im ista bila pružena. U tu svrhu, sklopili smo suradnju sa novonastalom Udrugom „Djeca Pelješca“ (Udruga djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom) s kojom želimo nastaviti surađivati i kroz buduće projekte/programe, a čije su aktivnosti usmjerene ponajprije za djecu i mlade s poteškoćama u rastu i razvoju, ali i roditelje istih kroz različite oblike suradnje.

Odluka povjerenstva koje je predloženi program ocijenilo pozitivnom ocjenom glasi:

Poštovani gospodine Puljević,

Zaklada „Hrvatska za djecu“ (u daljnjem tekstu: Zaklada) Vas obavještava da je, na sjednici održanoj dana 18. lipnja 2018. godine, Upravni odbor Zaklade donio Odluku o dodjeli financijskih sredstava za (su)financiranje programa i projekata pravnih osoba temeljem Javnog poziva za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata Zaklade „Hrvatska za djecu“ od 2. 4. 2018. (KLASA: 023-04/18-01/08, URBROJ: ZHZD/01-18-04). Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas kako je prijava pravne osobe Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković, a koja se odnosi na program Prijatelji za Djecu Pelješca (samostalna provedba), ocijenjena POZITIVNO i kao takva je odobrena za (su)financiranje od strane Upravnog odbora Zaklade. Zaklada će predmetni program sufinancirati u traženom iznosu od 177.359,63 kuna.

Realizacija odobrenog programa donosi nam povoljan vjetar u leđa koji nas, kolokvijalno rečeno „gura naprijed“. Odluka da se (su)financira predloženi program od strane Zaklade dodatno nas motivira da sa radom nastavimo kao i do sada, te da po primjeru dobre prakse, pritom misleći na apliciranje na ovakve i/ili slične natječaje te suradnju i partnerske odnose sa obrazovnim institucijama, dionicima civilnog društva te na lokalnu/regionalnu/državnu upravu, budemo pozitivan primjer kako se trud uvijek isplati i kako se međusobnim razumijevanjem i uvažavanjem puno toga postiže. Još jednom se zahvaljujemo članovima povjerenstva Zaklade „Hrvatska za djecu“ što su nam odobrili program, te ćemo se truditi opravdati dano nam povjerenje kroz pružanje terapija i stvaranje pozitivnih promjena i napretka kod djece sa poteškoćama u rastu i razvoju.