WINGS FOR LIFE 104 kilometra Metkovića za one koji ne mogu trčati

Maratonac Ruđer Bošković, u suradnji sa Gradom Metkovićem i UOSI Prijatelj, organizirao je odlazak grupe maratonaca u Zadar gdje su zajedno sa 2,5 tisuće ljudi trčali najveću humanitarnu utrku na svijetu.

Među tisućama natjecatelja diljem svijeta koji su u nedjelju, 4. svibnja, točno u podne po našem vremenu stratali u međunarodnoj humanitarnoj utrci Wings for Life World Run našli su se i naši sugrađani. Maratonac Ruđer Bošković, u suradnji sa Gradom Metkovićem i UOSI Prijatelj, organizirao je odlazak grupe maratonaca u Zadar gdje su zajedno sa dvije i pol tisuće trkača startali sa Pozdrava suncu na zadarskoj rivi. Zadar je bio jedna od 40-ak lokacija diljem svijeta na kojima je u toj utrci u isto vrijeme trčalo 36 tisuća ljudi, te je s brojkom od 2,5 tisuće svrstan na 5 mjesto po brojnosti trkača.

Dakle, cijeli svijet je trčao sa istim ciljem – pomoći radu zaklade Wings for Life čija je misija pronaći lijek za izlječenje ozljeda leđne moždine. Kompletan prihod ove jedinstvene svjetske utrke doniran toj zakladi koja će prikupljena sredstva uložiti u obećavajuće istraživačke projekte.

Prvi put u povijesti trkači su imali cilj, ali ne i ciljnu liniju, barem ne onakvu na kakvu su navikli. Pola sata nakon starta utrke za trkačima u isto vrijeme na svim stazama u svijetu krenulo je presretačko vozilo, vozeći konstantnom brzinom od 15 km/h. Kada vozilo prestigne trkača za njega je utrka završena. Pa su tako naši maratonci istrčali: Hrvoje Lazarević (UOSI Prijatelj) 5 km, Ivan Biško 6 km, Ivan Pavlović i Josip Vladić 7,5 km, Pavo Dujmović 12 km, Vicko Bošković 18 km, Biljana Taslak 21 km i Ruđer Bošković 27 kilometara.wflwr_1

wflwr_2

wings_for_life