UOSI Prijatelj i Grad Metković potpisali ugovore za nastavke projekata “Prijevoz starijih osoba” i “Spomen dan na Vukovar”

UOSI Prijatelj i Grad Metković jučer su potpisali dva ugovora. Riječ je o nastavku hvale vrijednog projekta usluge prijevoza starijih osoba do bolnica te tradicionalno obilježavanje Spomen dana na Vukovar. Krajem rujna završio je projekt “Prijevoz starijih osoba” koji je bio financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, i samim tim Udruga je ostala bez donatora za projektne aktivnosti. Kako potrebite starije osobe koje putuju na terapije i preglede do bolnica u Dubrovniku i Splitu ne bi ostale bez ove vrste prijevoza, čelnik UOSI Prijatelj, Antiša Puljević se za pomoć obratio gradonačelniku Daliboru Milanu. Uvidjevši vrijednost ovog projekta gradonačelnik je donio Zaključak kojim je odobrio 5.000 kuna proračunskih sredstava za trošak goriva spomenutog projekta.

Što se tiče drugog ugovora, UOSI Prijatelj već tradicionalno organizira obilježavanje 18. studenoga, dan okupacije Vukovara i stradavanja Vukovaraca.

– Ove godine po 14. put ćemo u Gradskom parku obilježiti taj dan. Partner nam je OŠ Don Mihovil Pavlinović. Nedavnim posjetom upoznali smo gradonačelnika sa aktivnostima i zamolili za financijsku podršku sukladno gradskim mogućnostima. I po ovom Ugovoru odobrena nam je financijska potpora u visini od 5.000 kuna, rekao je Puljević te gradonačelniku predložio da od iduće godine ovaj događaj uđe u gradske kulturne aktivnosti, a da UOSI ‘Prijatelj’ i obrazovne ustanove budu izvoditelji.

– Korak po korak ipak se kreće – zaključio je Puljević.

Izvor: www.metkovic-news.com

Udruga Prijatelj koristi priliku da se zahvali gradonačelniku, gospodinu Daliboru Milanu, što je prepoznao važnost projektnih aktivnosti te u skladu s gradskim mogućnostima pružio financijsku podršku kako bi se aktivnosti navedenih projekata tradicionalno nastavile.