Udruzi “Prijatelj” odobren projekt “Spomen dan na Vukovar”

Dubrovačko-neretvanska županija je na temelju Odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje programa/projekata udruga koje doprinose zadovoljavanju potreba iz područja skrbi o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji našoj UOSI „Prijatelj“ odobrila projekt pod nazivom „Spomen dan na Vukovar“ u iznosu od 10.000,00 kn.

Aktivnosti ovoga projekta naša Udruga provodi već dugi niz godina te je time prepoznatljiva na širem području DN županije. Broj korisnika te broj uključenih građana u provedbi projekta raste iz godine u godinu, te samim time se širi svako upaljeno svijetlo koje je usmjereno na sjećanje svih žrtava Domovinskog rata. Posredstvom gradskih uprava i udruga svijeće (lampione) koje izrade osobe s invaliditetom to jest zaposlenici naše Udruge i Prijateljice socijalne zadruge dostavljaju se po gradovima i općinama koje iskažu interes za sudjelovanjem u provedbi projekta. Ciljevi projekta usmjereni su na stvaranje zajedništva između mladih osoba s invaliditetom, osnovnoškolaca i srednjoškolaca te veterana domovinskog rata kroz sjećanje na žrtve Vukovara, Škabrnje i cijelog Domovinskog rata.

U provedbu projekta su uključeni i volonteri koji kod izrade i prodaje svijeća (lampiona) radno asistiraju osobama s invaliditetom. Projekt ima i humanitarni karakter gdje se na sam dan obilježavanja Spomen dana 18.11. na mjestima određenim za izvođenje prigodnog programa i paljenje svijeća organizira prodaja svijeća – lampiona po promotivnim cijenama i to sistemom donacija. Kao i svake godine, skupljena sredstva će se preusmjerit potrebitim obiteljima u Gradu Heroju – Vukovaru.

 

Pozivamo sve zainteresirane da se i ove godine u što većem broju priključe samom obilježavanju Spomen dana na Vukovar kako bismo zajedno dokazali da samo jedno upaljeno svijetlo može proizvesti ogroman plamen ljubavi i solidarnosti prema svim žrtvama rata.

Članovi UOSI „Prijatelj“ zahvaljuju Dubrovačko-neretvanskoj županiji što je još jednom prepoznala važnost tradicionalnog obilježavanja projektnih aktivnosti kroz obilježavanje Spomen dana na Vukovar i time pokazala solidarnost prema svim žrtvama rata, ali i prema osobama s invaliditetom.