Udruzi “Prijatelj” odobren projekt “Kroz igru do očuvanja okoliša”

Dubrovačko-neretvanska županija je donijela Odluku o dodjeli sredstava za sufinanciranje programa/projekata udruga  iz područja zaštite okoliša i prirode za 2019. godinu. Tom odlukom našoj UOSI „Prijatelj“ je dodijeljeno sufinanciranje projekta „Kroz igru do očuvanja okoliša“ u maksimalnom iznosu od 10.000,00 kuna što iznosi 100% od ukupne vrijednosti projekta.

Ovim projektom želimo doprinositi širenju zaštite okoliša kroz mini spremnike za odvajanje otpada koji su obojani u 4 različite boje (plava, crvena, zelena i žuta). Spremnici predstavljaju edukativnu didaktičku igračku primjerenu najmlađoj dobi, jer smatramo da se svijest o očuvanju okoliša treba mijenjati od ranog djetinjstva, kako bi djeca u starijoj dobi bila izgrađenog mišljenja kako očuvanje okoliša i pravilno gospodarenje otpadom ovisi o svima nama. Igračka se sastoji od četiri različita spremnika (plastika, papir, staklo, limenke) i po deset predmeta koje treba razvrstati u predviđeni spremnik.

Iz Metkovića je osim naše financijsku podršku dobila i Udruga Otac Ante Gabrić za projekt „Nešto staro na nešto novo“ također u 100%-tnom iznosu od ukupne vrijednosti projekta.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo DN županiji i Upravnom odjelu za komunalne poslove i zaštitu okoliša Dubrovačko-neretvanske županije što je prepoznalo vrijednost projekta i podržalo njegovu realizaciju u 100%-tnom iznosu.