Udruzi odobren projekt “Recikliranjem čuvamo prirodu i okoliš”

OTP banka je u okviru svog programa “Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 47 projekata kojima će dodijeliti 400.000 kuna. OTP banka je sedmu godinu za redom organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo više od tisuću i sedamsto prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 47 projekata, koji su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena.

Više pogledati na: www.otpbanka.hr

Ponosni smo što je i prijavljeni projekt naše Udruge odabran za financiranje od strane OTP banke. Projekt „Recikliranjem čuvamo prirodu i okoliš“ usmjeren je na edukaciju osoba s invaliditetom te volontera u stvaranju radnih navika i zaštitu okoliša. Osposobljavanjem u izradi voštanih svijeća od recikliranog parafina kod OSI razvijaju se radne navike i na taj način se stvara najbolja podloga za integraciju, socijalizaciju te zapošljavanje OSI. Cilj projekta je unaprijediti sustav selektivnog prikupljanja i recikliranja plastičnog otpada sa nadgrobnih spomenika angažiranjem OSI razvijajući svijest lokalnog stanovništva o vrijednostima okoliša, ali i osoba s invaliditetom. Trajanje projekta je 6 mjeseci, odnosno do kraja 2018. godine.

Ovim putem se zahvaljujemo OTP banci na odobrenju prijavljenog projekta i financiranju istoga kroz donacijski natječaj, te se nadamo da ćemo opravdati povjerenje kroz aktivno provođenje projektnih aktivnosti.