Udruzi odobren projekt „Prijevozom do kvalitetnijeg života starijih osoba“

UOSI „PRIJATELJ“ Metković u suradnji s partnerima CZSS Metković i Udrugom Otac Ante Gabrić kroz 2018. godinu nastavlja sa aktivnostima usmjerenim starijim osobama zahvaljujući odobrenim sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i to kroz projekt „Prijevozom do kvalitetnijeg života starijih osoba“.  

Ovako organizirane usluge prijevoza omogućuju starijim osobama što duži ostanak u vlastitom domu kao i stvaranje specifičnog mjesta u lokalnoj sredini („dnevnog boravka“). Projektom nastojimo pružiti pomoć starijim osobama u rješavanju osnovnih i svakodnevnih životnih potreba, a koje uključuju usluge prijevoza poput pomoći pri prijevozu ogrijeva, namirnica i lijekova te prijevoz do zdravstvenih i drugih ustanova radi ostvarenja svojih prava i dužnosti.

Korisnici programa su osobe treće životne dobi (starije od 65 godina života) i to prvenstveno osobe koje žive u samačkim staračkim domaćinstvima, nisu obuhvaćene postojećim oblicima skrbi (kroz programe socijalne skrbi ili programe lokalnih, nevladinih ili drugih organizacija). Prijevoz se može ostvariti na relacijama od kuće do Doma zdravlja, od kuće do gradskih ustanova te do bolnica u Dubrovnik – Split. Kako bi  ostvarili ovu našu uslugu potrebno je da Vašu potrebu za prijevozom zakažete dva ili tri dana prije negoli Vam treba prijevoz kako bi se organizirali i pružili Vam najbolju uslugu. Potrebe za uslugom možete najaviti  na telefon broj 020 680 090 ili putem maila uosi.prijatelj@gmail.com.

PRIJEVOZ JE U POTPUNOSTI BESPLATAN, a financira ga MDOMSP. Projekt je ujedno i nastavak projekta „Prijevoz starijih osoba vol 2.“.