Udruga Prijatelj donirala igračke Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih

Poliklinika je počela s radom 2019. godine, a ubrzo je zbog pandemije koronavirusa prilagodila način rada. Zaposleni su dodatni psiholozi kako bi se udovoljilo potrebama djece i mladih, a Poliklinika je posljednjih godina provela i istraživanja o mentalnom zdravlju mladih. Tim je povodom Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji s Poliklinikom za mentalno zdravlje Opće bolnice Dubrovnik, organizirao niz predavanja.

Za stručne suradnike osnovnih i srednjih škola s područja županije održana su predavanja psihologinje Maje Hatvalić Capurso iz Poliklinike za mentalno zdravlje Opće bolnice Dubrovnik i liječnice školske medicine Matije Čale Mratović iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Predstavljena su istraživanja koja su ukazala na mnoge poremećaje u ponašanju djece i mladih poput ozbiljne ugroženosti mentalnog zdravlja, porasta samoozljeđivanja, suicidalnih misli, alkoholizma i raznih ovisnosti.

U Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik dodijeljene su didaktičke igračke koje je Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića donirala Poliklinici i Odjelu pedijatrije dubrovačke bolnice. Ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc. Mariju Bekiću igračke je uručila direktorica socijalnog poduzeća Prijateljica plus Marina Mustapić.
U suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom u dvorani Ivana Pavla II izv.prof.dr.sc. Katarina Dodig Ćurković, specijalistica psihijatrije, subspecijalistica dječje i adolescentne psihijatrije i subspecijalistica forenzičke psihijatrije, održala je predavanje „Zdrav razvoj mladih“ za adolescente, učenike viših razreda osnovnih škola i učenike srednjih škola, njihove roditelje i profesore te zainteresiranu opću javnost.