U VIDU ODRŽANA MANIFESTACIJA ‘RAŠTIKA U NARONI’

U Vidu je danas, u organizaciji Udruge mladih Vid održana manifestacija Raštika u Naroni. Manifestacija koja se održava već treću godinu za redom, i svaki put uredno popuni cijeli Naronitanski trg, kako posjetiteljima tako i mirisima kuvane raštike, a na sreću organizatora ove godine i vrijeme je poslužilo.

Raštiku je ove godine kuhalo šesnaest ekipa, svaka na svojevrstan način spremala tu deliciju s raznim suvim mesom. Neizostavan na kulinarskim dvobojima, kao i do sada, žiri je predvodio slavni Veljko Barbijeri.

Prvo mjesto pripalo je ekipi Gurmani, drugo su dijelile ekipe Kasupije i Gusine, dok je treće mjesto pripalo ekipi Plava kamenica. Donosimo ukupan poredak:

1. Gurmani, 54 boda
2. Kasupije i Gusine, oba po 48 bodova
3. Plava kamenica, 47 bodova
4. Raštika za lika, 45 bodova
5. Orilo gorilo, 44 boda
6. Zaklada Neretvansko srce, 43 boda
7. Zelene note, 41 bod
8. KUU Škrapa Momići i Pivčeva kala, po 39 bodova
9. Veterani IV. Gardijske brigade DNŽ, 38 bodova
10. Podkraj, 36 bodova
11. Ploče i Torcida, po 35 bodova
12. Peračko blato, 34 boda

Ovogodišnja raštikijada također je imala humanitarni predznak, prikupljala su se sredstva za pomoć mještaninu Kristijanu Iliću, za izgradnju pokretne rampe. Kristijan je 100%-tni invalid, vezan za kolica. Živi u stanu na katu i da bi došao do njega, mora proći veliki dio stepenica. Jedino riješenje je platforma koja bi mu omogućila ulazak u stan direktno u kolicima.

Preuzeto s metkovic-news.com