Tragom baštine i običaja Dubrovnik

“Tragom baštine i običaja Dubrovačko – neretvanske županije”, eko-etno manifestacija, održala se jučer na Stradunu u Dubrovniku po prvi put.

Manifestacija je uključivala smotru foklora i kulturno umjetničkih društava, degustaciju izvornih delicija Dubrovačko – neretvanske županije u organizaciji Udruga DEŠA, te cjelodnevnu izložbu i sajam „Vrijedne ruke Dubrovačko neretvanske županije” u organizaciji Dubrovačkog centra za poduzetništvo. Nastupili su folklorni ansambl Linđo Dubrovnik, folklorno društvo kumpanija iz Vele Luke, klapa Staglin iz Slanog, KUD sveti Juraj Osojnik iz Osojnika, mladi violinisti iz Vele Luke i KUD Ponikvovska poskočica.

Cilj projekta je razviti prepoznatljivu turističku ponudu te poticati razvoj malog i srednjeg poduzetništva, asistirati u uspostavljanju zajedničke turističke ponude koja će se bazirati na prirodnoj i kulturnoj baštini i poboljšanju konkurentnosti turizma i turističkih atrakcija kroz zajedničke akcije i partnerstva.Na manifestacij je sudjelovao i UOSI ”Prijatelj”