SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU

Udruga osoba s invaliditetom  “ PRIJATELJ“  Vas  poziva na besplatno predavanje “Govori mojim jezikom” koje će se održati 2.4. (subota) na Svjetski dan svjesnosti o autizmu u prostorijama UOSI PRIJATELJ, Ante Starčevića 19, (stari vrtić) u 10.30h.

Magistrica psihologije i praktičar terapije igrom, koja se bavi psihološkom procjenom, ranom intervencijom i terapijom igrom s djecom Maja Bonačić, koja će u sklopu svog projekta “Zaigrana pedala” održati ovo zanimljivo predavanje. Već je održala nekoliko ovakvih predavanja na raznim stručnim skupovima, konferencijama i edukacijama za stručno osoblje. Osim konstantne edukacije u području terapija igrom, Maja je završila i ranu procjenu djece 0-6 godina na ERF-u te edukaciju iz poticanja razvoja komunikacije i PECS, što joj omogućava procjenu djece i kroz igru i kroz standardizirane instrumente. Vodi Udrugu Oblačić, koja djeluje na područu Korčule i šire okolice.

Cilj projekta je skrenuti pažnju na važnost implementacije igre u radu s djecom s poremećajem iz autisitčnog spektra. Osim toga, važno je pričati o autizmu kao spektru, koji može i ne mora uključivati intelektualno zaostajanje te koji su mehanizmi rane intervencije koji smanjuju razlike naspram vršnjaka.

Ideja projekta  “Zaigrana pedala“ je  povezati regiju i narode, jer igra nema granica, kao niti ljubav prema djeci! U igri je oko 400 km, naravno biciklom te u sklopu posjeta svakom gradu Maja će održati besplatno predavanje za roditelje, odgajatelje, stručnjake odnosno za sve koji su zainteresirani i koji su voljni podržati sve osobe iz autističnog spektra!

GRADOVI i termini:

30.3. Šibenik 16h – Katolička škola
31.3. Split 18h – Gradska knjižnica “Marko Marulić”
1.4. Makarska 16h – Glazbena škola
2.4. Metković 10.30h – UOSI “PRIJATELJ”(stari vrtić)
2.4. Dubrovnik 18.30h – Amfiteatar Pomorske škole
3.4. Herceg Novi 10.00h – Prvenstvo Crne Gore u sprint duatlonu
6.4. Korčula u 18h

2.4. je dan kada bi svi trebali obući nešto plavo i biti drugačiji od drugih. Tko zna, možda upravo taj dan pronađemo sami sebe!

VIDIMO SE!!!