Svijeće iz Metkovića za Vukovar

U radionici Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića u punom su jeku radovi na izradi svijeća koje će ove godine na Spomen dan Vukovara gorjeti u 30 hrvatskih gradova, odnosno 5 županija.

Treba zgotoviti 51 tisuću svijeća koliko je dogovoreno, a ove godine su se dosadašnjem spisku gradova priključili Novalja, Senj i Gospić.

Antiša Puljević, predsjednik Udruge, rekao nam je kako planiraju dogodine na 20. godišnjicu obilježavanja Spomen dana Vukovara spisku dodati još više gradova jer se pod motom “Upalimo malo svjetlo da ne bi proklinjali mrak” akcija širi i daje odlične rezultate. Plan im je da slijedeća akcija dogodine bude u 60 gradova s ukupno 102 tisuće upaljenih svijeća koje će se izraditi u radionici Prijatelja.

Prihod od prodaje ide gradu Vukovaru za izgradnju Spomen doma, a ove godine dijelom i Škabrnji. Lijepa vijest je kako im je nizozemska fondacija CNF donirala 20 tisuća eura koliko košta stroj za izradu svijeća koji se već radi u tvornici Ejuga Makarska. Očekuju da će biti završen početkom slijedeće godine što će im znatno pomoći u radu.

Jadranka Bulić