Sudionici Projekta SLID posjetili 'Prijatelje'

Danas je u Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj u studijskoj posjeti boravilo četrdesetak sudionika Projekta SLID (Socijalna i radna integracija osoba s invaliditetom). Posjetu su organizirali hrvatski partneri na Projektu: MUOSID (Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije), DES – Ustanova za zapošljavanje rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom te Splitsko-dalmatinska županija.
– Jedan od 11 partnera u projektu SLID je i Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, a nositelj projekta je Splitsko-dalmatinska županija. U Projekt je uključeno pet država i to: Italija, Albanija, Crna Gora, BiH i Hrvatska. Pokrenut je kako bi se pokušalo osobe s invaliditetom prezentirati na jedan drugačiji način, odnosno kao osobe koje imaju i znanje i kompetencije da svojim radom budu aktivni članovi svoje lokalne zajednice te da uistinu pokažu da su i oni sposobni živjeti od svoga rada i ravnopravno sudjelovati u razvoju zajednice u kojoj žive. Projekt se provodi već dvije godine i mislim da je jako puno napravljeno. Pokrenuto je niz pitanja, a mi kao organizacija nastojali smo i uspjeli motivirati građane da prepoznaju osobe s invaliditetom u pravcu koji sam spomenuo. Projekt će završiti do kraja veljače iduće godine i mislim da ćemo u preostalom vremenu ono što je bilo predviđeno u najvećoj mjeri i odraditi – rekao nam je Ante Raos, predsjednik Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.
O radu u proteklih 10 godina, poteškoćama s kojima se susreću, načinima na koje provode projekte i budućim planovima Prijatelja prisutne je detaljno upoznao predsjednik Antiša Puljević nakon čega je upriličeno razgledavanje radionice kroz koju su osobe s invaliditetom samostalno pronašle svoje mjesto i u društvu, ali i na tržištu, izrađujući i uspješno prodavajući svijeće i suvenire.

Preuzeto s Metkovic.hr

_uosi060613-2 _uosi060613-3 _uosi060613-4