Što bi dao da si na mom mjestu?

U sklopu projekta Što bi dao da si na mom mjestu? u Metkoviću su održana dva događanja, edukativna radionica namijenjena osobama s invaliditetom i javno događanje namijenjeno građanima. Riječ je o projektu kojega u 10 dalmatinskih gradova, odnosno četiri dalmatinske županije provode Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije u partnerstvu s Udrugom za civilno društvo i kvalitetu življenja Srma iz Sinja, a koji je financiran sredstvima Delegacije Europske komisije u RH.
Svrha radionice bila je potaknuti osobe s invaliditetom u procesu osamostaljenja, osnaženja njihovih osobnih vještina, sposobnosti i znanja kako bi mogli sami zagovarati svoje interese, kako unutar svoje obitelji, tako i u društvenoj zajednici. Prvi dio radionice održan je u Hotelu Narona, a vodila ga je predsjednica Udruge Srma Snježanka Jadrijević. Drugi dio odvijao se u radionici Udruge Prijatelj uz stručno vodstvo prof. Duju Jurkovića.
Javno događanje održano je na Trgu kralja Tomislava, a svrha mu je bila potaknuti građane na razmišljanje o pravima i mogućnostima osoba s invaliditetom te ih upoznati sa potrebama prilagodbe određenih prostora u gradu kako bi i osobe s invaliditetom mogle ravnopravno sudjelovati u svim aspektima života u zajednici.
Projekt će završiti izdavanje stripa čija je svrha život osoba s invaliditetom približio mladima i učenicima kako bi se i taj dio populacije senzibilizirao na prava i potrebe osoba s invaliditetom.

Preuzeto s Metković.hr