Splićani darivali Zakladu ‘Neretvansko srce’

Četrdesetak članova Hrvatske udruge Benedikt iz Splita i Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu danas je u sklopu dvodnevne turneje po dolini Neretve i Hercegovini doputovalo u Metković u kojemu su ih primili članovi metkovske Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj.

Splićani su s velikim zanimanjem obišli radne prostore Udruge Prijatelj,s čijim radom su ih upoznali predsjednik Udruge Antiša Puljević i upraviteljica Zaklade Neretvansko srce Danijela Raič. Njihov posjet bio je i humanitarnoga karaktera jer su tom prigodom Zakladi predali 2500 kn koje su skupili na maškaranoj zabavi Neretvana što je prije mjesec dana održana u Splitu.

– Udruga Benedikt, čijih je dosta članova i u Društvu Neretvana, organizirala je ovaj dvodnevni izlet na kojemu smo prvo došli u Metković kako bismo obišli njegove znamenitosti i posjetili UOSI Prijatelj, za čiji rad smo čuli, te Zakladi Neretvansko srce predali novčanu pomoć koja je namijenjena potrebitima. Drago nam je čuti da u Metkoviću i dolini Neretve djeluje ova Udruga koja je osnovala Socijalnu zadrugu Prijateljica, kroz koju zapošljava osobe s invaliditetom, te Zaklada Neretvansko srce koja pomaže potrebitima. Stoga smo se i mi iz Splita odlučili tome svemu dati jedan skromni doprinos.

U Metkoviću smo posjetili Prirodoslovni muzej kroz koji nas je provela ravnateljica Ivana Baće. Zaista smo oduševljeni kako je sve to napravljeno na suvremen način i kako je javnosti predstavljen bogat ptičji svijet doline Neretve. Prije toga smo u Vidu posjetili Arheološki muzej Narona, još jedno izvrsno zdanje u kojemu je predstavljena naša povijesna baština. Drago mi je da je smo ovim izletom većini naših članova omogućili da Muzej vide prvi put.

Iz Metkovića nastavljamo put Mostara, obići ćemo Počitelj i Mostar, a noćit ćemo u Čitluku jer ćemo sutra u Međugorju biti na svetoj misi – rekao nam je g. Mario Popović čiji su roditelji Neretvani s Mliništa.

Preuzeto s metkovic.hr