Skupština UOSI 'Prijatelj'

Metković, 16.5.2009. – U kazališnoj dvorani metkovskoga GKS-a 15. svibnja održana je Redovna skupština Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj na kojoj je predsjednik Udruge Antiša Puljević podnio  izvješće o radu te financijsko izvješće. Pročitano je i izvješće Nadzornog odbora nakon čega su sva tri izvješća jednoglasno prihvaćena.

Tijekom protekle godine prioriteti Prijatelja bili su povećanje članstva,  humanitarno djelovanje, otvaranje mogućnosti zapošljavanju osoba s invaliditetom, odnosno osoba koje bi im pomagale te povećana suradnja s državnim, županijskim i gradskim institucijama, Mrežom udruga i sličnima, a inicirali su i osnivanje Udruge Otac Ante Gabrić u Metkoviću te UOSI Ploče. Provodili su se različiti projekti, a za svoje članove organizirali su susrete i druženja.

U protekloj godini Udruga Prijatelj ostvarila je 1.126.000 kuna prihoda uz 1.157.000 kuna rashoda pa je ukupni gubitak od 31 tisuće kuna pokriven iz stanja fonda. Novo stanje fonda je 119.455 kuna.
Kako je naveo Puljević, Udruga je naišla na niz poteškoće vezanih za projekt Osobni asistent i to zbog toga što korisnici Projekta ne uvažavaju Udrugu kao nositelja Projekta na prostoru na kojem djeluje, nego bez znanja vodstva Udruge kontaktiraju razne savjetnike i na taj način dolazi do nesuglasica. Kako bi se pitanja odgovornosti razriješila, Puljević je zatražio da se na dnevni red stavi točka o izglasavanju povjerenja njemu kao predsjedniku i predsjedništvu Udruge, no svi nazočni su im dizanjem ruke dali jednoglasnu potporu.

Prijatelj će ove godine realizirati ili započeti s realizacijom više projekata. Kako bi ostvarili planirano, uz sredstava koja su im odobrena Proračunom grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga će se javljati na natječaje kod tijela državne uprave, nacionalne Zaklade i privrednih subjekata.

Preuzeto s metkovic.hr