Sjećanje na vukovarske žrtve

Pod geslom Bolje je upaliti malo svjetlo, nego proklinjati tamu večeras je u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića u Gradskome parku održan prigodan program u znak sjećanja na vukovarske žrtve.

Nakon uvodne pjesme Stoji grad Hrvoja Hegedušića, učenici Osnovne škole Stjepana Radića te Srednje škole Metković i Gimnazije Metković čitali su prigodne tekstove posvećene žrtvi građana i branitelja Vukovara u tromjesečnoj opsadi grada koja završila 18. studenoga 1991., no tu nije bio kraj kalvariji preživjelih.

Svoje Pismo Vukovaru pročitala jer Ana Oršulić, učenica Osnovne škole Stjepana Radića, a stihove gimnazijalke Ane Raić Upali svijeću za Vukovar govorio je njezin kolega Ivan Bebić. „Vukovar je grad heroja, grad koji je neuništiv“ – započela je svoj tekst naslovljen s Grad heroja Ema Vidović iz Osnovne škole Stjepana Radića. Ivan Sršen iz Srednje škole Metković napisao je tekst Vukovar – grad koji živi, a pročitao mu ga je kolega Anto Grmača. Na kraju je na projiciran videospot Branke Medaka u kojemu on na svoje stihove pjeva pjesmu Vukovar, a za što glazbu i aranžman potpisuju Domagoj Mustapić i Želimir Škarpona.

Građani su kupovali lampione koje su izradili članovi Udruge te ih zapaljene polagali uz staze u parku. Program je moderirala Jadranka Bulić.

Tekst preuzet s metkovic.hr

Fotografije preuzete s metkovic.hr i metkovic-news.com