Rezultati javnog natječaja za dodjelu sredstava za programe inovativnog zapošljavanja

Danas smo od Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom primili lijepe vijesti. Naime, prije par mjeseci naša Udruga i Prijateljica socijalna zadruga prijavili su svaka svoj projekt za dodjelu sredstava za programe inovativnog zapošljavanja.

Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj Metković je sukladno Odluci ravnateljice Zavoda od 28. listopada 2015. godine odobrena dodjela sredstava za programe inovativnog zapošljavanja u iznosu sufinanciranja od 50.000,00 kn za namjenu nabave novih tehnologija i opreme u svrhu inovativnog zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Prijateljici socijalnoj zadruzi je sukladno Odluci ravnateljice Zavoda od 28. listopada 2015. godine odobrena dodjela sredstava za programe inovativnog zapošljavanja u iznosu sufinanciranja od 100.955,00 kn za namjenu nabave novih tehnologija i opreme u svrhu inovativnog zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Predmet javnog natječaja bila je dodjela sredstava za programe inovativnog zapošljavanja poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom na otvorenom tržištu rada, odnosno osobama s invaliditetom koje se samozapošljavaju, u ukupnom iznosu od 10.000.000,00 kuna. Javnim natječajem su se mogla tražiti sredstva za pokriće svih ili dijela troškova koji omogućuju inovativno zapošljavanje, a služe za:

  • nabavku novih tehnologija i opreme u svrhu inovativnog zapošljavanja osoba s invaliditetom
  • ulaganja u znanja osoba s invaliditetom u primjeni novih tehnologija i opreme
  • troškovi izgradnje ili širenja poslovnog prostora i ugradnje opreme i novih tehnologija u cilju inovatinog zapošljavanja osoba s invaliditetom.