PROJEKT UDRUGE „PRIJATELJ“ ZA VUKOVAR: UPALIMO MALO SVJETLO DA NE BI PROKLINJALI TAMU

Gradonačelnik Željko Sabo i njegov zamjenik Željko Pinjuh primili su izaslanstvo udruge „Prijatelj“ iz Metkovića predvođeno predsjednikom Antom Puljevićem, koji je uručio ček na 55.600 kuna koje su članovi prikupili ove godine u akciji „Moje svjetlo za moj Vukovar.
Udruga „Prijatelj“ je u proteklih pet godina organizirala izradu i distribuciju svijeća izrađenih u svojoj radionici koja zapošljava osobe s invaliditetom, a povodom obilježavanja 18. studenog „ DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.“.

Počeli su u Metkoviću, proširili na županiju Dubrovačko-Neretvansku, a potom u suradnji s Mrežom udruga osoba s invaliditetom Dalmacije na Splitsko-Dalmatinsku, a ove godine na Šibensko-Kninsku i Zadarsku, te Ličko-Senjsku županiju. Prikupljena sredstva prodajom svijeća bit će donirana gradu Vukovaru za financiranje 6 asistenata u nastavi za vukovarske učenike s posebnim potrebama.
Udruga „Prijatelj“ je i prošle godine 18. studenoga obilježila 18. studeni – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u gradovima Dubrovačko – Neretvanske i Splitsko – Dalmatinske županije paljenjem po 1.700 svijeća, a nakon toga su volonteri i članovi Udruge otišli u Vukovar i na Spomen groblju zapalili svijeće i položili vijence. Ovu akciju oplemenili su prodajom izrađenih svijeća, a tako dobivene novce (73.500 kuna) donirali su gradu Vukovaru koji ih je, također, iskoristio za financiranje asistenata u nastavi za vukovarske osnovce s posebnim potrebama.

Preuzeto s Vukovar.hr