‘Prijatelji’ na Sajmu poslova 2012.

Na Sajmu poslova 2012. koji se krajem prošloga tjedna održao na Sveučilištu u Dubrovniku predstavila se i metkovska Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj.
Prijatelj je na svom pultu predstavio program pod nazivom Intenzivnije uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada koji već drugu godinu provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.
Sajam poslova održava se petu godinu za redom u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Dubrovnik, a svrha mu je omogućiti nezaposlenim osobama da se izravno predstave mogućem poslodavcu, poslodavcima da predstave svoje potrebe za radnicima i da upoznaju ponudu na tržištu rada te da se učenike i studente upozna s daljnjim mogućnostima obrazovanja i stipendiranja. Tijekom održavanja manifestacije na izložbenim pultovima te pomoću multimedijalnih prezentacija predstavilo se tridesetak poslodavaca.
Članovi Prijatelja sudjelovali su i na okruglom stolu pod nazivom Da, ti to možeš koji se u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije održao slijedećeg dana, također u Dubrovniku. Na skupu je rečeno kako se rušenjem barijera i predrasuda želi postići ravnopravnost, ali i osobama s invaliditetom osigurati temeljno ljudsko pravo – a to je pravo na posao.

Preuzeto s Metković.hr