PRIČA O BOŽIĆNOJ ČESTITCI

U petak je u Gradskoj knjižnici Metković, priredbom Story of Christmas card – Vjenčić dobrote, profesorica engleskog jezika, Goranka Ivanković, na trenutak prisutne vratila u dobra stara vremena kada se Božić čestitao slanjem čestitki. Napravila je to uz pomoć svojih učenika Srednje škole Metković, i u suradnji s gradskim udrugama; UOSI Prijatelj, Leptirići, Prijatelji malog Isusa, Otac Ante Gabrić, te s Gradskom knjižnicom, Dječjim vrtićem Leut, Osnovnom školom Stjepana Radića i Domom za starije i nemoćne osobe Metković.

Svrha priče o božićnoj čestitki Vjenčić dobrote je učenicima približiti doživljaj čestitanja Božića putem tradicionalnih čestitki, jer su upravo nove tehnologije oduzele svu čar što ga je imalo obiteljsko okupljanje i ispisivanje lijepih želja na poleđini čestitiki. Na samu ideju profesorica Ivanković je došla za vrijeme nastave pokušavajući učenicima dočarati kako se to nekada radilo.

– U ljubavi u kojoj nam se Bog dariva rođenjem svoga sina Isusa, svatko od nas dobiva poruke na osobit način. Razmišljajući kako na nastavi engleskog jezika učenicima približiti bit Božića, ne samo tradicionalnom izradom čestitki, postavilo se pitanje o samom porijeklu Božićne čestitke i vremenu kad je nastala, rekla nam je profesorica Ivanković, te istaknula kako su se učenici rado prihvatili zadatka prikupljanja starih čestitki koje su poslužile za izradu vremenske lente koja je prikazala duh Božića na papiru.

Ispisane čestitke bile su izložene na panoima, a program su, pjevajući božićne pjesme, upotpunili učenici Srednje škole Metković i Zbor župe sv. Ilije. Pjesme duhovne tematike Andrije Magzana čitale su članice UOSI Prijatelj Iva Babić i Ivka Vukša.

Preuzeto s metkovic-news

DSC_0420 DSC_0411 DSC_0407 DSC_0400 DSC_0430 DSC_0381 DSC_0384 DSC_0377 DSC_0375 DSC_0390