Potpisivanje Ugovora o pružanju socijalnih usluga

Između Udruge osoba s invaliditetom ,,PRIJATELJ” Metković  i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisan je Ugovor o pružanju socijalnih usluga, koji je stupio na snagu 01.03.2018. godine. Ovim Ugovorom naša Udruga Zakonski postaje dio Mreže udruga pružatelja socijalnih usluga. UOSI ,,Prijatelj“ će kao ovlašteni pružatelj socijalnih usluga pružati sljedeće aktivnosti korisnicima;

  • Vježbe svakodnevnih vještina
  • Psihološku podršku
  • Logopedske terapije
  • Odgoj i edukacijske rehabilitacije

Psihosocijalna podrška je socijalna usluga koja podrazumijeva rehabilitaciju koja potiče razvoj kognitivnih, funkcionalnih, komunikacijskih ili socijalnih vještina korisnika, a može se pružati individualno i u grupi. Usluga se priznaje djetetu s teškoćama u razvoju, odrasloj osobi s invaliditetom, ovisniku, žrtvi obiteljskog nasilja te svim drugim osobama u potrebi, prema procjeni stručnog tima nadležnog centra za socijalnu skrb.

Postupak na ostvarivanje prava za psihosocijalnu podršku je sljedeći:

  • Budući korisnik podnosi zahtjev prema nadležnom Centru za socijalnu skrb
  • Centar se temeljem zahtjeva obraća pružatelju socijalnih usluga (UOSI Prijatelj) gdje se od istog traži očitovanje
  • Temeljem očitovanja od pružatelja socijalnih usluga Centar za socijalnu skrb donosi rješenje

Pružanje socijalnih usluga za osobe koje posjeduju Rješenje Centra za socijalnu skrb JE BESPLATNO. Za sva dodatna pitanja i dogovore molimo Vas obratite se na telefon broj 020 680 090 ili putem maila uosi.prijatelj@gmail.com.

Ovim putem se iznimno želimo zahvaliti MDOMSP na pruženoj prilici i ukazanom povjerenju prilikom odobrenja sredstava za ovaj hvale vrijedan projekt. Poučeni prethodnim iskustvom i suradnjom za Ministarstvom nastojati ćemo i dalje opravdavati vrijednost ovoga, ali i svih ostalih projekata koje Udruga provodi već dugi niz godina.