Potpisani ugovori s osobnim asistentima zaposlenim kroz ESF projekt

U prostorijama Udruge, 17. studenog 2015. u 16 sati, održano je svečano potpisivanje Ugovora sa osobnim asistentima, u sklopu projekta “Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom u Dubrovačko neretvanskoj županiji” financiranog putem ESF natječaja “Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom”. Projekt će se odvijati u trajanju od 12 mjeseci, počevši od 29. listopada 2015. kada je potpisan Ugovor između Udruge i Ministarstva socijalne politike i mladih i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, vrijedan 641.253,03 kn.
Prije samog potpisivanja ugovora, održana je i neformalna edukacija osobnih asistenata i korisnika koju su vodile voditeljica projekta i koordinatorica osobnih asistenata, uz prisustvo predsjednika udruge.
Asistenti i korisnici su tom prilikom informirani o samom cilju i aktivnostima projekta, te svojim pravima i obvezama kroz dostavljeni Etički kodeks, kojim se uređuju odnosi prema samim korisnicima asistencije. Detaljne edukacije slijede naknadno i provest će ih SOIH.