Potpisani ugovori o financiranju s udrugama koje provode projekte iz područja zaštite okoliša

Zamjenik župana Joško Cebalo potpisao je danas u palači Ranjina ugovore o financiranju s predstavnicima udruga koje provode programe i projekte iz područja zaštite okoliša i prirode.

Današnji ugovori potpisani su na temelju Javnog natječaja koji Dubrovačko-neretvanska županija provodi redovito već godinama.

‘OVim putem svima vama želim zahvaliti na trudu koji ulažete u segmentu promocije očuvanja okoliša. Znamo da živimo u izuzetno izazovno razdoblju u kojem borjnim područjima prijete i klimatske promjene, ali i druge ugroze za našu prirodu. Vaš angažman baš zato jako je bitan. Naravno, Dubrovačko-neretvanska županija i dalje će biti partner svima vama. Radujem se i budućoj suradnji, posebno na projektima koji se sufinanciraju iz fondova Europske unije, a koji su pred nama’, rekao je, između ostaloga, zamjenik župana Joško Cebalo.

Inače, ukupna vrijednost natječaja kojim se financiraju programi i projekti iz područja zaštite okoliša i prirode je 133 tisuće kuna. Prijavljeni programi i projekti koji se financiraju doprinose edukaciji građana u području zaštite okoliša i gospodarenja otpadom, očuvanju bioraznolikosti, održivom korištenju prirodne baštine i popularizaciji zaštite prirode.