Potpisan Sporazum o partnerstvu na projektu ” Zajedno možemo sve “

Projektom “Zajedno možemo sve!” Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je 46 pomoćnika u nastavi u školskoj godini 2014./2015. za 46 učenika s teškoćama u redovitim školama kojima je Županija osnivač.

Osiguranjem pomoćnika u nastavi za 46 učenika s teškoćama na području županije potiče se inkluzivno obrazovanje učenika, povećava se mogućnost ravnopravnog sudjelovanja u svim oblicima odgojno-obrazovnog procesa te se doprinosi njihovom potpunom socijalnom uključivanju.

Dubrovačko-neretvanska županije tražila je sredstva za osiguranje 71 pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim škola kojima je osnivač. Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta dodijelilo je putem projekta “Zajedno možemo sve” bespovratna sredstva za osiguranje 46 pomoćnika u nastavi.

Sporazum o partnerstvu potpisan je sa projektnim partnerima: OŠ Ante Curać Pinjac Žrnovo, OŠ Blato, OŠ Cavtat, OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković, OŠ fra Ante Gnječ Staševica, OŠ Gruda, OŠ Opuzen, OŠ Petar Kanavelić Korčula, OŠ Primorje Topolo, OŠ Smokvica, OŠ Slano,OŠ Stjepana Radića Metković, OŠ Ston, OŠ Vladimir Nazor Ploče, OŠ Župa Dubrovačka, Srednja škola Metković, Obrnička i tehnička škola Dubrovnik, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića, Udruga za osobe s mentalnom retardacijom Radost iz Ploča, Udruga za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije, Regionalna razvojna agencija DUNEA i Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Dubrovnik.

Svečanom potpisivanju nazočile su i zamjenica župana Marija Vučković te pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Marijeta Hladilo.

Preuzeto s edubrovnik.org