Posjet Sinjana

U organizaciji Udruge tjelesnih invalida „Prijatelj“ iz Metkovića prošlog vikenda su u gradu boravili predstavnici karitativnih udruga, Centra za socijalnu skrb i Udruge tjelesnih invalida iz Sinja te Centra „Juraj Bonači“ iz Splita.
U ime Grada Metkovića u prostorijama „Prijatelja“ goste je pozdravio metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vatroslav Vugdelija.
– Spojili smo ugodno s korisnim. Cilj našeg posjeta je susret s predstavnicima sličnih ili istih službi Metkovića i Sinja kako bismo razmijenili iskustva te razvili trajniju suradnju. Za udrugu „Prijatelj“ smo čuli da rade vrlo dobro te smo se htjeli upoznati s njihovim radom kako bismo njihova iskustva prenijeli Udruzi invalida iz Sinja, a time osnažili našu Udrugu i suradnju s Metkovcima. Uz to smo željeli steći znanje i iskustvo na koji način ostvariti suradnju s institucijama te kako iz već postojećih fondova dobiti sredstva, jer sredstva postoje, samo treba naći načina kako ih iskoristiti. – rekao nam je fra Božo Vuleta, gvardijan samostana Gospe Sinjske iz Sinja koji je predvodio skupinu.
U sklopu posjete, gosti iz Sinja obišli su Starački dom, radionicu za izradu svijeća Udruge „Prijatelj“, Ornitološku zbirku, crkvu sv. Franje na Kladi te Arheološki muzej Narona u Vidu. Na koncu su se otisnuli lađama na fotosafari.

Preuzeto s Metković.hr