Posjet državne tajnice Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarine Ivanković Knežević

Udrugu osoba s invaliditetom Prijatelj Metković posjetila je državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, Katarina Ivanković Knežević.

Uz pratnju članova udruge, njene uprave i predsjednika Ante Puljevića, obišla je prostore udruge i njene radionice.

Kao razlog posjeta Udruzi Prijatelj, ističe njihove dugogodišnje aktivnosti i izrazila je oduševljenje udrugom.

– Udruga Prijatelj naš je dugi poznanik i prijatelj. Oni su korisnici Europskog socijalnog fonda još od predpristupnog razdoblja, još kad je u pitanju bio instrument predpristupne pomoći, pa sve do danas. Provode puno projekata, od osobne asistencije do projekata zapošljavanja osoba s invaliditetom, ne samo preko Europskog socijalnog fonda, nego i preko Zavoda za zapošljavanje i Zavoda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Po mom i našem mišljenju, jedan su od možda najboljih primjera uključivanja osoba s invaliditetom i na tržište rada, a i u zajednicu. Oduvijek govorim da su sjajni i sjajni su u mnogo aspekata, a najviše zbog toga što populaciji koja bi možda teško našla svoje mjesto na tržištu rada pružaju tu šansu da budu korisni, da rade i na kraju i zarade nešto za sebe i za svoju obitelj te da se jednostavno osjećaju bolje – kazala je Ivanković Knežević.

Gospođa Ivanković Knežević u sklopu svog posjeta popričala je i s korisnicima udruge s kojima je napravila i zajedničku forografiju, a posebno je pohvalila rad zaposlenih u radionici suvenira.

Marija Jeramaz