Partnerstvo na projektu Obrazovanjem do jednakih mogućnosti

Projekt Obrazovanjem do jednakih mogućnosti čij je nositelj Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik započeo je ranije ove godine. U ovom projektu sudjeluje nekoliko partnera s ciljem smanjena diskriminacije osoba s invaliditetom kod zaposlenja i jačanja konkurentnosti osoba s invaliditetom prilikom zapošljavanja u ugostiteljstvu i turizmu kroz niz aktivnosti, uključujući i stvaranje i provođenje neformalnog programa obrazovanja kako bi se povećala konkurentnost osoba s invaliditetom na tržištu rada. Jedan od partnera na projektu Obrazovanjem do jednakih mogućnosti je i Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković.

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković je neprofitna i nevladina udruga koja obavlja socijalno-humanitarne djelatnosti od važnosti za osobe s invaliditetom. Udruga je osnovana 2003. godine u Metkoviću, a u veljači 2004. godine postaje članicom Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida. Udruga je provela i trenutno brojne projeke financirane s lokalne, nacionalne i europske razine, među kojima su trenutno u provedbi: Osobnom asistencijom do socijalne uključenosti II, projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 1.837.105,04 HRK, na Poziv Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III, u trajanju od 18 mjeseci, te program za mobilnost starijih osoba u Dolini Neretve, financiran od strane Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na period od dvije godine, ukupnog iznosa 214.000,00 HRK. Udruga provodi brojne socijalne usluge za OSI koji su ciljna skupina ovog Poziva.

Kroz projektne aktivnosti projekta Obrazovanjem do jednakih mogućnosti radi se na promociji pristupa tržištu rada kroz socijalnu podršku te podizanjem svijesti o problematici osoba s invaliditetom u projektu kroz javne tribine i okrugle stolove i druge aktivnosti. Isto tako, provedbom aktivnosti s osobama s invaliditetom postiže se smanjenje diskriminacije i kvalitetnije prepoznavanje potreba i mogućnosti osoba s invaliditetom, podižući razinu društvene odgovornosti i pružajući primjer dobre prakse. Projekt Obrazovanjem do jednakih mogućnosti želi doprinijeti poboljšanju pristupa osoba s invaliditetom tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz izradu i provedbu neformalnih programa obrazovanja te osposobljavanje stručnjaka za rad s osobama s invaliditetom. Projekt je 85% financiran iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Detaljnije informacije o projektu Obrazovanjem do jednakih mogućnosti možete pronaći na sljedećim poveznicama:

IG https://www.instagram.com/projekt_odjm/
FB https://www.facebook.com/ProjektODJM