Osiguran besplatan prijevoz za osobe starije od 65 godine iduće dvije godine

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj provodi program pod nazivom „Besplatnim prijevozom do jednakih mogućnosti“ koji je nastavak programa „ZA mobilnost starijih osoba u Dolini Neretve“ koji smo provodili posljednje dvije godine. Cilj programa je podizanje kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu pružajući uslugu prijevoza.

Program podrazumijeva aktivnosti besplatnog prijevoza korisnika, starijih osoba iznad 65 godina života, u svrhu zadovoljavanja potrebe za odlazak na njima važna mjesta (npr. odlazak liječniku, na terapiju, u posjet rodbini, kupovinu i sl., kao i prijevoz do zdravstvenih ustanova u Dubrovniku), a koja ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza ili im tu uslugu ne mogu osigurati članovi obitelji.

Sredstva za financiranje programa su osigurana u sklopu poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2023. i 2024. godinu kroz Prioritet 2. Osiguravanje usluga za starije osobe u zajednici – usluga prijevoza.

Za više informacija i narudžbe prijevoza javite se osobno u našem uredu na adresi Sportska 3, Metković, putem telefona 020 680 090 ili mailom uosi.prijatelj@gmail.com.