Okrugli stol projekt „Ja iz ove zemlje ne idem!“

Sutra s početkom u 10:00 h u prostorijama općine Pojezerje održati će se prvi okrugli stol kroz projekt „Ja iz ove zemlje ne idem!“ – program zapošljavanja žena ZAŽELI.

Tema okruglog stola su žene u nepovoljnom položaju koje su inače ciljana skupina projekta, te krajnji korisnici starije i nemoćne osobe.

Izlaganja na okruglom stolu će imati stručni suradnici iz partnerskih organizacija, Centra za socijalnu skrb Metković, te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje podružnica Dubrovnik, ispostava Metković.

Provođenjem projekta „Ja iz ove zemlje ne idem!“ će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na teritoriju općina Slivno, Zažablje i Pojezerje, te grada Metković, te će se oblažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te potaknuti socijalnu uključenost minimalno 75 krajnjih korisnika.

Nositelj ovog projekta je udruga DOBRA, te se ovaj projekt provodi na području općina Pojezerje, Slivno, Zažablje i grada Metkovića zajedno sa partnerskim organizacijama: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – podružnica Dubrovnik, Centrom za socijalnu skrb Metković, Općinom Zažablje, Općinom Pojezerje, Udrugom osoba s invaliditetom Prijatelj i Gradom Metković.

Projekt „Ja iz ove zemlje ne idem!“ sufinanciran je  sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i to u iznosu od 2.692.465,66 kuna.

Program okruglog stola možete pogledati ovdje.