Održana šesta likovna kolonija ‘Tomislav Zubčić Zupa’

U organizaciji UOSI Prijatelj i Zaklade Neretvansko srce, jučer je uspješno sprovedena 6. likovna kolonija Tomislav Zubčić Zupa. Nakon što su se okupili u prostorijama Udruge, umjetnici su u pratnji  članova i ostalih uzvanika posjetili grob pok. Zupe na kojemu su položili cvijeće, zapalili svijeće te pročitali prekrasne stihove IN MEMORIAM, koje je napisao slikar Eduard Petrić, a potom se uputili prema Pozloj gori gdje im je bio organiziran ručak i druženje. Sav prihod od prodaje darovanih umjetničkih dijela namijenjen je Zakladi “Neretvansko srce”.

U ime Udruge Prijatelj, predsjednik Ante Puljević se zahvalio posebno obitelji pok. Zupe, koji svake godine budu počašćeni što je ovaj događaj prešao u tradiciju. Posebno se zahvalio svim prisutnim umjetnicima koji su odvojili jedan svoj dan da bi učinili dobro djelo, te naravno domaćinu gospodinu Jadranku Petriću što ih je ugostio na njegovom ranču.

– Likovna kolonija je ujedno i način da se obogati fondus naše male ‘umjetničke galerije’, gdje prodajom slika koje smo do sada skupili pomažemo najpotrebnijima s područja doline Neretve. Zahvaljujemo se svim slikarima i umjetnicima koji nas ne samo kada je likovna kolonija nego i tokom cijele godine, doniraju umjetničkim djelima. Sve slike, te ostale predmete koji su donirani možete pogledati u Udruzi Prijatelj ili na našim web staranicama, te pokloniti nekom dragome a naravno pritom učiniti i dobro djelo, – rekla je upraviteljica zaklade Danijela Raič.

IN MEMORIAM

Za našeg Tomislava
a zvali smo ga -Zupa-
za prijatelja prava
što volimo ga skupa.

Metković je volio
svom dušom i srcem
kao da se tu rodio
u dvorištu našem.

Kao što je i on
pomagao svačim
i mi ćemo potom
živjeti na taj način.

Nećemo te zaboraviti
ni Neretva cijela
sve što ćemo učiniti
tvoja su djela.

Ovo pišem u ime sviju
koji su te poznavali
još ne shvaćam zbilju
jer nam -Zupa- svima fali.

EDUARD PETRIĆ