Održana Regionalna savjetodavna radionica o provedbi Nacionalnog plana izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2021. – 2027.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike organiziralo je Regionalnu savjetodavnu radionicu o provedbi Nacionalnog plana izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2021. – 2027.

Regionalna edukacija za područje Zadarske županije, Šibensko-kninske, Splitsko- dalmatinske, i Dubrovačko-neretvanske županije, održana je 19. prosinca 2022. godine u Splitu.

Na radionici su sudjelovali predstavnici jedinica lokalne (regionalne) samouprave, predstavnici socijalnih usluga i predstavnici organizacija civilnog društva te predstavnici regionalnih razvojnih agencija koji su važni partneri u provedbi mjera i aktivnosti usmjerenih poboljšanju kvalitete življenja osoba s invaliditetom.

Sastanak je kreiran kao savjetodavna radionica s ciljem osiguranja smjernica i korisnih alata za djelotvornu provedbu i praćenje Nacionalnog plana izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2021. – 2027.

Na radionici su prisustvovali i predstavnici Udruge Prijatelj kao relevantni čimbenici u provedbi mjera i aktivnosti usmjerenih poboljšanju kvalitete življenja osoba s invaliditetom.