Održana redovna Skupština Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj Metković

U prostoru Gradske športske dvorane Metković danas je održana Redovna skupština Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj na kojoj je podneseno izvješće o radu i financijsko izvješće. Pročitano je i izvješće Nadzornog odbora, a sva tri izvješća su jednoglasno prihvaćena.
Kako je Udruga Prijatelj jučer proslavila 10. rođendan, predsjednik Antiša Puljević nazočne je podsjetio na sve važnije aktivnosti, programe i projekte koji su se kroz desetogodišnje djelovanje provodili u Udruzi. U izvješću se osvrnuo na članstvo, humanitarno djelovanje, zapošljavanje i ljudske potencijale. Svoje izvješće Puljević je zaključio riječima:
– U proteklih 10 godina našega djelovanja moramo istaknuti primjerenu suradnju sa svim vladajućim garniturama, kako na državnoj tako na regionalnoj i lokalnoj razini. Vladajući su se mijenjali, a mi smo radili i skrbili za osobe s invaliditetom. Od svih njih prepoznati smo i prihvaćeni kao partneri u provođenju socijalne politike na području našeg djelovanja. Kad smo bili zanemarivani, mi smo se borili da nas se uvaži i da se prizna naš rad. Nije nam bilo lako. Često puta neshvaćeni i od samoga članstva, ustrajali smo na principima pomoći potrebitim i stvaranju uvjeta za uključivanje u svakodnevan život naših članova. Radimo li dobro ocijenite sami kroz ovih par usporednih pokazatelja. Prije deset godina, točnije 20. lipnja 2003. imali smo 20 članova, proračun nam je bio 2 000 kuna, vrijednost opreme nula kuna, ured nam je bio u prtljažniku Golfa 2, a zaposlenih nismo imali. Danas imamo 220 evidentiranih članova, od kojih 119 plaća članarinu, proračun nam je dva milijuna kuna, vrijednost opreme procjenjuje se na 1.300.000 kuna, imamo prostor u najmu od 500 kvadrata, a zaposlenih je 42. To su naši rezultati, rezultati koje su zajednički ostvarili vodstvo i zaposlenici Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj Metković.

Preuzeto s Metkovic.hr

 

 

DSC08364 DSC08361 DSC08362 DSC08363