Održana redovna izvještajna Skupština Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj

Na redovnoj izvještajnoj skupštini Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj usvojen je financijski plan i operativni plan za 2019. godinu.

Udruga će i sljedeće godine nastaviti provoditi različite aktivnosti i projekte kojima je cilj doprinijeti izgradnji društveno gospodarskog sustava u kojem će se svakodnevno poboljšavati položaj osoba s invaliditetom.

Uz to što zapošljava 60 ljudi te provodi  projekte osobne asistencije i prijevoza osoba s invaliditetom udruga će i dalje nastaviti provoditi različite terapije, kako u Gradu Metkoviću, tako i šire.

„U udruzi imamo zaposlenog radnog terapeuta, dva logopeda, edukacijsko- rehabilitacijskog terapeuta, psihologa, pedagoga, socijalnog radnika, imamo 2 neurofeedback aparata, kojeg smo prvi u Dalmaciji nabavili i te usluge provodimo u Makarskoj i na Pelješcu. Želja nam je od našeg prostora, koji je u vlasništvu grada i napraviti jedan primjereniji terapeutski centar. Postoji mogućnost da sljedeće godine, u suradnji s Gradom, apliciramo na jedan natječaj kojemu je vrijednost do 20 milijuna kuna što bi poboljšalo skrb za osobe i djecu s invaliditetom u našem gradu drastično“, kazao je predsjednik Udruge osoba s invaliditetom, Ante Puljević.

“Udruga prepoznata diljem Hrvatske”

Dugogodišnji predsjednik Udruge Prijatelj Ante Puljević danas je ponudio svoju ostavku, koju skupština nije prihvatila. Kao razlog skorog odlaska, Puljević je naveo zdravstvene razloge.

„Svima je poznato da sam imao jednu tešku prometnu nesreću i trenutno se pripremam za neke operativne zahvate. Udruga je došla do te razine da treba čovjeka u potpunoj snazi, a ja to jednostavno više nisam u mogućnosti pratiti. Osjećam da ne mogu više dati ono što sam davao proteklih 15 godina s gospodinom Čupićem, Vugdelijom i Popovcem. Napravili smo to da je udruga Prijatelj prepoznata u svim dijelovima Hrvatske među populacijom osoba s invaliditetom i nadam se da će mlađi nastaviti provoditi sve naše projekte i aktivnosti“, kazao je Puljević.