Održan okrugli stol projekta „Ja iz ove zemlje ne idem!“

U organizaciji udruge DOBRA u prostorijama općine Pojezerje organiziran je okrugli stol kroz projekt „Ja iz ove zemlje ne idem!“ Na okruglom stolu su sudjelovali ciljane korisnice i krajnji korisnici projekta, zaposlenici partnerskih organizacija, te stanovnici općine Pojezerje.

Predavanja su održali: 

  • Ivana Begić i Andrea Šimunović – socijalne radnice, Centar za socijalnu skrb Metković – “Uloga Centra za socijalnu skrb kroz pomoć starijim osobama”
  • Ana Njavro i Jelena Krstičević – socijalne radnice, Centar za socijalnu skrb Metković – “Žena u nepovoljnom položaju”
  • Marija Obrvan, dipl. novinarka, Hrvatski zavod za zapošljavanje, podružnica Dubrovnik, ispostava Metković „Žene na tržištu rada“.

Kroz predavanja i raspravu sudionici su stekli nova znanja i informacije o programima Centra za socijalnu skrb Metković, koji su regulirani Zakon o socijalnoj skrbi, koje su mogućnosti žena u nepovoljnom položaju, te koja prava imaju krajnji korisnici, tj. starije i nemoćne osobe. Također sudionici su imali priliku i saznati statističke podatke koje prikazuju žene na tržištu rada sa stajališta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a odnosi se na Dubrovačko neretvansku županiju, te koje su mjere za zapošljavanje.

Nositelj ovog projekta je udruga DOBRA, a ovaj projekt provodi na području općina Pojezerje, Slivno, Zažablje i grada Metkovića zajedno sa partnerskim organizacijama: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – podružnica Dubrovnik, Centrom za socijalnu skrb Metković, Općinom Zažablje, Općinom Pojezerje, Udrugom osoba s invaliditetom Prijatelj i Gradom Metković.

Projekt „Ja iz ove zemlje ne idem!“ sufinanciran je  sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i to u iznosu od 2.692.465,66 kuna.