Objavljena Odluka o financiranju projekata, u sklopu ESF Poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, objavilo je treću Odluku o financiranju za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ (UP.01.3.1.01) za 58 projekata u okviru Komponente 1, koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. U sklopu Odluke bespovratna sredstva je dobila i Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj s partnerskom organizacijom DEŠA – Dubrovnik za projekt “EDUSIS-Educiranje Socijalno Isključivih Skupina za poboljšanje njihovog uključivanja na tržište rada na području Dubrovačko-neretvanske”. Odobrena su sredstva u iznosu od 423.506,90 kuna. Osim naše udruge s područja doline Neretve odobrena su još 3 projekta i to:

  • Projekt „Zapošljivost i poduzetništvo ranjivih skupina u zdravstvenom turizmu” – Srednja škola Metković, u partnerstvu s Učilištem Lovran – ustanovom za obrazovanje odraslih, Visokom školom za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Zagreb, Ortosan d.o.o. Lovran, te Udrugom Dobra Metković u iznosu od 961.245,40 kuna.
  • Projekt „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve” – Grad Metković, u suradnji s Općinom Kula Norinska u iznosu od 420.160,00 kuna.
  • Projekt „Klub za zapošljavanje Ploče” – Grad Ploče, u partnerstvu s DUNEA d.o.o. za regionalni razvoj i socijalne usluge Dubrovnik, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Dubrovnik, Srednjom školom “Fra Andrije Kačića Miočića” Ploče, te DEŠA-Dubrovnik Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva, u iznosu od 742.562,38 kuna.

Odluku o financiranju te više informacija možete pronaći OVDJE.