Obavijest o projektu pomoćnici u nastavi

Jučer smo zaprimili mail iz Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta koji prenosimo u cijelosti:

“Poštovana/i,
sukladno dogovoru Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, osigurana su sredstva za rad pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju kojima nije osiguran pomoćnik u nastavi putem Javnog poziva za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2015./2016. školsku godinu (KLASA: 602-01/15-01/00631, URBROJ: 533-26-15-0001 od 2. rujna 2015. godine) preko mjere HZZ-a „Mladi za mlade-pomagači u nastavi“.
Srdačno Vas molimo da za sve učenike s teškoćama u razvoju, za koje vam nisu odobrena sredstva putem projekta udruge, kontaktirate Hrvatski zavod za zapošljavanje na vašem području te u suradnji s njima osigurate učenicima pomoćnike u nastavi. Popisi učenika s teškoćama u razvoju, naziv školske ustanove te naziv udruge koja je zatražila pomoćnika u nastavi za njih već je dostavljen Zavodu.
Zahvaljujemo na razumijevanju i srdačno vas pozdravljamo.”

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković je već prijavila HZZ-u potrebe za 8 pomoćnika u nastavi koji nisu prošli na natječaju MZOS, a uskoro ćemo objaviti i oglas za radna mjesta s uvjetima.