Neretvani darovali male pacijente

Predstavnici Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ i zaklade ‘Neretvansko srce’ iz Metkovića posjetili su odjel Pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik i male pacijente darovali s prigodnim darovima koje su većinom sami načinili.

Tako su malim pacijentima uljepšali boravak tijekom liječenja a uz didaktičke i ostale igračke koje su članovi udruge sami izradili tijekom radionica, svakog su malog pacijenta darovali vodenim ili drvenim bojicama, flomasterima i blokovima za crtanje koje su kupili sredstvima prikupljenim iz brojnih donacija i humanitarnih prodajnih akcija. Također, darovali su i 40 vunenih pletenih kapa koje je kao svoj prilog darovala iseljenica iz doline Neretve Jelisava Mikulić iz Seattlea u SAD-u, gdje živi već desetljećima.

Darove su donijeli upraviteljica zaklade Neretvansko srce Danijela Raič, izvršni direktor udruge Prijatelj Nikola Popovac i članica Upravnog odbora UOSI Prijatelj te spomenute zaklade Marina Mustapić. Tim se povodom glavna sestra Službe za pedijatriju Opće bolnice Dubrovnik Anka Drobac zahvalila na vrijednoj donaciji koja je obradovala male pacijente uzrasta od jedne do 12 godina te rekla:

– Mi smo Otvoreni odjel a bolnica se krasi titulom ‘Prijatelj djece’. naučili smo na brojne donacije, a pored specifičnih darova koje smo dobili od priojatelja iz Metkovića posebno nas raduje činjenica da se akcija darivanja produžila i tijekom godine a ne samo koncem svake godine, kada su najčešče. Trenutačno, mali pacijenti se najviše liječe od respiratornih bolesti a igračke koje su stigle u igraonicu poslužit će im da lakše zaborave bolest zbog koje su u bolnici.

napisao i snimio: Ahmet KALAJDŽIĆ

Fotograf: Ahmet KALAJDŽIĆ

Preuzeto s dubrovacki.hr