Ne parkirajte na mjesta za invalide

Sa svrhom olakšavanja kretanja osoba s posebnim potrebama i korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će od 22. travnja do 1. svibnja provoditi pojačane mjere na suzbijanju nepropisnih parkiranja i zaustavljanja vozila na nogostupima, obilježenim pješačkim prijelazima i parkirališnim mjestima rezerviranima za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom.
U sklopu akcije posebna pozornost posvetit će se nadzoru pravilnoga označavanja mjesta rezerviranih za vozila osoba s invaliditetom. S nadležnim tijelima inicirat će se obnova prometne signalizacije na parkirališnim mjestima rezerviranima za vozila invalida, kako bi bila propisno označena i jasno uočljiva.
Premještanje nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila s mjesta rezerviranih za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom obavljat će se 29. i 30. travnja.
Osim navedenoga, svrha akcije je i skretanje pozornosti široj javnosti na problem parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranima za osobe s invaliditetom, a što ga stvaraju sudionici u prometu koji nemaju pravo korištenje tako označenih mjesta.

Preuzeto s Metkovic.hr