NAGRAĐEN TIM ”POMOZIMO DJECI S INVALIDITETOM”

Preuzeto s metkovic-news

Metkovke Ivana Nikolac, Ivanka Taslak i Andrijana Žderić dio su radnog tima Pomozimo djeci s invaliditetom koji je dobio je poznatu i priznatu nagradu Ponos Hrvatske za promicanje prava djece s invaliditetom koji provode pod sloganom ”S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne”.

– Ovo priznanje čini nas PONOSnima. Ponosni na našu djecu koja svakodnevno pokazuju svoje mogućnosti. Ponosni na naše roditelje koji su spremni napraviti sve da bi svom djetetu omogućili iskazivanje svih njegovih potencijala. Ponosni na naše odrasle koji se ne mire s izolacijom i getoizacijom. Ovo priznanje pokazatelj je da smo na dobrom putu. Naša borba ne prestaje i mi ne odustajemo. ”S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne!” – izjavile su Ivana, Ivanka i Andrijana.

Svečano uručenje nagrade bit će 22. siječnja 2016. godine u Zagrebu, a nagrada se dodjeljuje pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Građanska inicijativa Pomozimo djeci s invaliditetom je neprofitna

Građanska inicijativa Pomozimo djeci s invaliditetom je neprofitna organizacija koja broji 5700 članova okupljenih na društvenoj mreži fb u istoimenoj grupi. Inicijativa ima 11 članova radnog tima koje su izabrali članovi FB grupe da predstavljaju inicijativu u komunikaciji sa nadležnim ministarstvima i drugim državnim tijelima, te medijima u svrhu stjecanja i ostvarivanja prava kao i poboljšanja života djece s teškoćama u razvoju, osoba sa invaliditetom i njihovih obitelji. No ono što je još važnije jest da je naša grupa na FB neizmjerno vrijedan izvor informacija o pravima iz sustava socijalne skrbi, zdrastvene skrbi, terapijama, metodama rada, osobnim asistentima i pomoćnicima u nastavi, ranoj intervenciji….

Radni tim čine: Siniša Bosanac, Nadica Bjelčić, Dženita Lazarević, Urszula Mrkoci, Ivanka Taslak, Andrijana Žderič, Lidija Severović, Ivana Nikolac, Martina Pongrac, Maja Sočo i Slavica Horvat.

Čestitamo našim Metkovkama, jer kad su dolile nagradu Ponos Hrvatske, to je i za ponos Metkovića!