MZOS – Pomoćnici u nastavi

Od Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta primili smo vijest vezanu za osiguranje pomoćnika u nastavi za 165 djece kojima nije osiguran pomoćnik za školsku godinu 2016./17., a koju prenosimo u cijelosti:

“Sukladno dogovoru Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, vezano uz osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u 2016./2017. školskoj godini kojima nisu osigurani pomoćnici putem projekata osnivača i udruga, obavještavamo vas da postoji mogućnost njihovog angažiranja kroz zapošljavanje HZZ-a putem mjera javnih radova:

  1. Javni rad –  Mladi za mlade „Pomagači u nastavi“ i
  2. Javni rad – „Pomoć sebi i drugima“ – zapošljavanje kroz pojedinačne projekte

za 165 osoba u trajanju od 01.10.2016. do 15.06.2017. godine u ukupnom iznosu od 7.000.000 kuna na poziciji za proračunske korisnike odnosno školske ustanove.

Kako se sredstava za provedbu mjera aktivne politike osiguravaju prema vrsti korisnika, zbog velikog interesa neprofitnih poslodavaca i udruga (sredstava osigurana na poziciji za njih su u cijelosti iskorištena), ostaje nam samo na raspolaganju pozicija proračunskih korisnika. Stoga, nositelji aktivnosti objave Prijave potrebe za radnikom, predaje Zahtjeva za dodjelu sredstava  za zapošljavanje u javnom radu, potpisnik ugovora o dodjeli sredstava i zapošljavanju osoba mora biti školska ustanova. U privitku Vam dostavljamo osnovne informacije o mjerama: Mladi za mlade „Pomagači u nastavi“ (javni radovi za mlade) i „Pomoć sebi i drugima“ (zapošljavanje kroz pojedinačne projekte javnih radova).

Slijedom navedenog, molimo da u suradnji sa školskim ustanovama i osnivačima putem navedenih mjera osigurate angažiranje pomoćnika u nastavi potrebitim učenicima s teškoćama u razvoju.”

Prilog