Msgr. Marin Barišić posjetio našu Udrugu.

Povodom podjele sakramenta sv. Krizme u Župi sv. Nikole i posjeta Metkoviću, nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić iskoristio je priliku kako bi se susreo s našim članovima.

U pratnji njegovog tajnika, don Franju Frankopana Velića i predsjenika ONK Metković Željka Parmaća, nadbiskupa su ispred Udruge dočekali, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom ,,PRIJATELJ” Ante Puljević i gradonačelnik Metkovića Božo Petrov. S pristupom punim duha msgr. Barišić se ponaosob upoznao i porazgovarao sa svakim od članova, što je prostoriju ispunilo toplinom i dovelo do jedne opuštene i ugodne atmosfere. Nadbiskupa je najviše zanimao svakodnevni život članova i vrijeme koje provode u Udruzi. Također tom prilikom, naš član DSC_0041

DSC_0051

DSC_0057

DSC_0068

DSC_0084

DSC_0086

DSC_0090Marijo Bunoza, nadbiskupu je izrecitirao jednu molitvenu pjesmicu koja ga je toliko oduševila da ga je pred molitvu na kraju susreta zamolio da je još jednom izrecitira.

Predsjednik Puljević je nadbiskupa proveo kroz prostorije i upoznao sa svim referencama i djelatnostima kojima se UOSI Prijatelj bavi, te na ponos svih istaknuo neke od članova koji uz svoj doprinos i rad stignu još i studirati.

U ime svih članova Udruge predsjednik Puljević je msgr. Barišiću darovao suvenire iz naše vlastite proizvodnje, neretvansku lađu, malu krstionicu i na veliko zadovoljstvo nadbiskupa, kip blaženog pape Ivana Pavla II. Sve prisutne nadbiskup Barišić je darovao medaljonom s likom Blažene Djevice Marije.

– Ovaj susret sam rado ugovorio već prije, i evo našao sam jutros vremena da posjetim ovdje ovu ustanovu i ove divne ljude. Ovo je bio doista jedan susret rekao bi prijateljski, kako i nosi naziv, ‘Prijatelj’, a i ljudski. I vidim da su ovo iskreni ljudi, dobronamjerni, koji u sebi imaju.. jesu hendikepirani fizički, ali su cjeloviti u svojoj duši, u svom srcu, u svojoj iskrenosti, – rekao je na kraju susreta nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić.