MOJE SVJETLO ZA MOJ VUKOVAR

Udruga osoba s invaliditetom PRIJATELJ iz Metkovića i ove godine u sklopu projekta Moje svjetlo za moj Vukovar organizira paljenje svijeća u spomen na Vukovar. Paljenje svijeća će se održati 18. studenog 2011. godine u 30 gradova u pet županija i to splitsko-dalmatinskoj, dubrovačko-neretvanskoj, šibensko-kninskoj, zadarkoj i ličko senjskoj.

Cilj ovog projekta je da svijeće koje će se paliti pošalju jednu konkretnu poruku zajedništva građanima Hrvatske, te pokažu da samo jedno malo upaljeno svijetlo može proizvesti plamen ljubavi i dobrote za sve one koji su ostavili svoje živote da bi nama danas bilo bolje, za Vukovar koji je dao sebe za slobodu Hrvatske, za svako dijete kojem je ukradeno djetinjstvo i za svaku majku koja je izgubila dijete, za jedno veliko HVALA gradu heroja.

Već šest godina UOSI Prijatelj izrađuje svijeće u radionici koja zapošljava osobe s invaliditetom. Tako izrađene svijeće se distribuiraju po gradovima te prodaju, a ukupan prihod će se uplatiti gradu Vukovaru preko zaklade Kap za slap, a ove godine platiti će se usluge osobnog asistenta u nastavi djeci sa invaliditetom.

Projekt Moje svjetlo za moj Vukovar i ove je godine financiralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a UOSI Prijatelj iz Metkovića ga odrađuje uz pomoć Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.