MOJE SVJETLO ZA MOJ VUKOVAR: Ovogodišnji program će organizirati OŠ Don Mihovil Pavlinović i UOSI Prijatelj – pod pokroviteljstvom Grada Metkovića

Gradonačelnik Dalibor Milan u ponedjeljak je u svom uredu primio Antu Puljevića, predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj Metković, Žanu Dodig, ravnateljicu OŠ don Mihovil Pavlinović i nastavnicu Ivonu Martinović, povodom ovogodišnje organizacije Dana sjećanja na Vukovar.

Kako UOSI Prijatelj već 14 godina organizira Spomendan na Vukovar u Gradskom Parku Metković, predloženo je da im ove godine suorganizator bude OŠ don Mihovil Pavlinović. Gradonačelnika su upoznali s aktivnostima te zamolili da se ovogodišnji događaj održi pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, na što je Milan i pristao.

Tako će prigodni program osmisliti učenici i djelatnici OŠ don Mihovil Pavlinović, a članovi i djelatnici UOSI Prijatelj će izraditi lampione.

Dan sjećanja na Vukovar dan je kad se s posebnim poštovanjem prisjećamo stradanja toga herojskog grada i kada se prisjećamo poginulih branitelja koji su svoj život položili za obranu Vukovara i Republike Hrvatske.

Izvor: metkovic-news.com

 

UOSI “Prijatelj” se ovim putem zahvaljuje djelatnicima OŠ don Mihovil Pavlinović te gradonačelniku Metkovića što su još jednom prepoznali važnost ovoga projekta, i što će zajedno sa osobama s invaliditetom iz naše udruge postati maleno svjetlo na putu sjećanja na branitelje koji su položili svoje živote za obranu Vukovara i Republike Hrvatske.