Ministrica Nada Murganić u suradnji s Udrugom “PRIJATELJ” donirala didaktičke igračke dječjem vrtiću Konavle

U utorak, 24. travnja 2018. u Dubrovniku je održana deveta informativna radionica u sklopu trenutno otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Ukupna vrijednost Poziva iznosi 300.000.000,00 kuna, a projekti se financiraju u iznosu od 100% prihvatljivih troškova do iscrpljenja financijske omotnice. Prihvatljivi prijavitelji u okviru Poziva su dječji vrtići i jedinice lokalne samouprave.

Prije radnog dijela radionice sudionicima se obratila gđa Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Gospođa Murganić istaknula je važnost Poziva koji ima za cilj omogućavanje bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života te pozvala dječje vrtiće na prijavu projekata. Uz ministricu, sudionicama radionice obratio se i ministar rada i mirovinskog sustava, g. Marko Pavić koji je također naglasio važnost natječaja koji se objavljuju u okviru Europskog socijalnog fonda. Na radionici su potencijalni prijavitelji informirani o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kriterijima natječaja te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata.

U sklopu radionice Udruga osoba s invaliditetom “Prijatelj” je ponudila svoje usluge u izradi propagandnog materijala odgovornim u MDMOSP i MRMS te je ista prihvaćena. Pored tog smo pozvani da prezentiramo naše didaktičke igračke namijenjene djeci sa i bez teškoća u razvoju. U dogovoru sa nadležnima smo na ulazu u dvoranu gdje je bila radionica izložili igračke koje rade naši članovi i zaposlenici – osobe s invaliditetom. Posebno zadovoljstvo nam je upriličila ministrica gospođa Nada Murganić koja je u društvu državne tajnice gospođe Margarete Mađerić i tajnice kabineta gospođe Kristine Sertić Geber sa posebnim interesom razgledala jedan po jedan izložak i izrekla nam mnoge riječi hvale. Ništa manje pažljiv i zainteresiran nije bio ni ministar gospodin Marko Pavić u društvu državne tajnice gospođe Katarine Ivanković Knežević. Nakon završene prezentacije izložene igračke smo u dogovoru sa ministricom, gospođom Murganić donirali Dječjem vrtiću Konavle.

 

preuzeto sa: www.mdomsp.gov.hr

Moramo priznati kako nam je zaista drago što se naš trud i rad isplatio i bio više nego pohvaljen od strane gospođe Murganić, ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te od gospodina Marka Pavića, ministra rada i mirovinskog sustava te ostalih članova navedenih ministarstava. Nadamo se kako će se suradnja sa ministarstvima i vrtićima i dalje nastaviti te tako stvarati pozitivne promjene za djecu te osobe sa poteškoćama u rastu i razvoju.