Manifestacija “Dani otvorenih vrata udruga 2018.”

U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske već sedmu godinu zaredom održava se manifestacija ‘Dani otvorenih vrata udruga 2018.’ na području cijele Hrvatske, od 24. do 26. svibnja. Pozivaju se sve udruge da otvore svoja vrata te informiraju javnost o svom radu. Cilj manifestacije je informiranje javnosti o radu udruga na svim razinama kako bi im se predstavili programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske te se pruža mogućnost sudjelovanja građana u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, kao i upoznavanje  s različitim društveno korisnim projektima i programima te mogućnostima volontiranja u udrugama. Također, potiče se predstavljanje rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora kako bi pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Preuzeto sa: www.edubrovnik.org

Ured za udruge osigurat će udrugama promotivne materijale, prijavu na događanje putem mobilne aplikacije UdrugeInfo (https://www.udruge.hr), dijeljenje informacija putem internetske stranice Ureda za udruge, te medijsku promociju na nacionalnoj razini. Napominjemo da udruge mogu u aplikaciji UdrugeInfo registrirati svoje profile te unositi aktivnosti i usluge koje žele predstaviti građanima tijekom Dana otvorenih vrata udruga ali i tijekom cijele godine. Najuspješnije udruge sudionice Dana otvorenih vrata udruga 2018. prigodno će biti nagrađene. Informacije o Danima otvorenih vrata udruga 2018. mogu se pratiti na internetskim stranicama Ureda za udruge, Facebook stranici (https://www.facebook.com/DaniUdruga), dok se više informacija o Danima otvorenih udruga koji su se održali prethodnih godina može pronaći ovdje: https://udruge.gov.hr/vijesti/odrzani-dani-otvorenih-vrata-udruga-2017/4149. Sve udruge zainteresirane za sudjelovanje na ‘Danima otvorenih udruga 2018.’ mogu se prijaviti do 21. svibnja 2018. putem aplikacije UdrugeInfo ili web stranice, na kojoj je moguće pretražiti sva prijavljena događanja i na taj način povećati vidljivost udruga u lokalnoj zajednici te osnažiti sudjelovanje građana u aktivnostima koje udruge provode.

Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metković svoja vrata otvara, ne samo 24. i 25. svibnja kada se obilježava manifestacija 2018.godine u kojoj sudjeluje i naša Udruga, nego građani mogu tijekom cijele godine sudjelovati na različitim aktivnostima koje Udruga organizira. Pozivamo sve zainteresirane da se priključe u projektne/programske/volonterske aktivnosti obilježavajući navedenu manifestaciju i tako doprinesu boljoj otvorenosti i transparentnosti rezultata financiranih kroz različite izvore.