Kampanja “Hrvatska volontira!”

Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini i od tada se obilježava kao Međunarodni dan mira. Ove se godine na Međunarodni dan mira održava kampanja “Hrvatska volontira!” koja uključuje veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje (uređenje okoliša, podrška socijalno ranjivim skupinama, zagovaranje za čisti okoliš, ljudska prava itd.).
Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj i Udruga oca Ante Gabrića će provesti volontersku akciju na području grada Metkovića.
Program će početi okupljanjem svih volontera 21. rujna 2012.g. u prostorijama udruga „Prijatelj“ i „Otac Ante Gabrić“, te kratkim zajedničkim razgibavanjem. Tematsko predavanje „Mir u meni i oko mene“ održati će mr. sc. Vatroslav Vugdelija ravnatelja CZSS Metković. Nakon toga će se krenuti na dogovorenu volonterske akcije: uređivanje Parka kod DM-a. Suorganizatori kampanje su Ured za udruge Vlade i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a partner kampanje je Drogerie Markt (DM) Hrvatska.
Kampanju je podržalo i Povjerenstvo za obilježavanje Europske godine volontiranja Vlade RH, a pokrovitelj kampanje je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.
Pozivamo sve građane da se uključe i na taj način daju svoj doprinos razvoju zajednice.