Jedan i jedini cilj – radom vratiti dostojanstvo osobama s invaliditetom

Poštovani sugrađani!

Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Metković je udruge koja od 2003. godine okuplja osobe s invaliditetom. Ne treba trošiti riječi što je sve radila i što radi udruga „Prijatelj“ ne bi li olakšala život osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. Onaj tko hoće vidjeti, taj i vidi! Od prvog dana djelovanja Udruge svi njezini napori imali su samo jedan jedini cilj – radom vratiti dostojanstvo osobama s invaliditetom u sredini u kojoj žive. U početku su oni trebali tuđu pomoć, a sada osobe s invaliditetom svojim radom i zalaganjem pomažu drugima.

Dovoljno je iznijeti samo ovaj podatak: Udruzi osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metković je u razdoblju od 2007. godine, od kada smo se počeli javljati na državne i međunarodne natječaje, pa do ožujka 2017. godine odobreno ukupno 17.361.502,00 kuna – kroz projekte, programe, donacije … (vidi tablicu ispod)
Ovome dodajmo svakodnevni rad osoba s invaliditetom oko izrade suvenira, proizvodnje svijeća, radionica, humanitarnih akcija, prodajnih izložbi, stipendija, donacija, ortopedskih pomagala, socijalnih usluga… Udruga „Prijatelj“ trenutno zapošljava 47 osoba s namjerom da kroz mjere aktivne politike zapošljavanja HZZ-a zaposli još 15 osoba, a od tog broja njih 10 su osobe s invaliditetom!

Udruga djeluje samostalno na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Valja napomenuti da smo do sada sa svakom gradskom, regionalnom i državnom vlasti imali profesionalni partnerski odnos u oblasti socijalne skrbi i to ćemo činiti i dalje. – Već se nalazimo u ozračju skorih lokalnih izbora pa se i Udruga „Prijatelj“ odlučila prijateljski obratiti svim političkim akterima. Molimo Vas, nemojte nas svrstavati na nijednu političku stranu! Udruga „Prijatelj“ je samostalna i samo svoja, ali ona je i samo vaša, udruga svih građana! I naši članovi su različitih političkih uvjerenja, što je dobro i što ne umanjuje njihove uspjehe u radu. – Želimo da i ovi izbori prođu u demokratskom ozračju, a tko pobijedi i osvoji vlast, Udruga „Prijatelj“ već nudi prijateljsku ruku suradnje na dobrobit osoba s invaliditetom i sredine u kojoj živimo.

Pozivamo sve zainteresirane građane da dođu u prostorije Udruge „Prijatelj“, Ulica Ante Starčevića 19 i Sportska ulica 3, to možete učiniti svakim radnim danom od 07 do 15 sati. DOĐITE I VIDITE što to rade osobe s invaliditetom, čime se sve udruga bavi, koje projekte provodi, koje priprema, koje socijalne usluge nudi. DOĐITE I UKLJUČITE SE kao član, kao volonter, ili samo kao građanin koji se može posvjedočiti da u njegovu gradu postoji udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“, mala udruga koja svojim marljivim radom čini velike stvari.